Europa trekt 187 miljoen euro uit om parkeerplaatsen langs snelwegen veiliger te maken

Voor vrachtwagenchauffeurs wordt parkeren langs de A1 straks een stuk veiliger. Gemeenten in Overijssel kunnen geld aanvragen bij de Europese Commissie. Die maakt 187 miljoen euro vrij voor de aanleg van veilige parkeerplaatsen voor vrachtwagens in de Europese Unie.

Volgens Europarlementariër Peter van Dalen van de ChristenUnie was het hard nodig dat er veilige parkeerplaatsen komen. "Er is veel last van ladingdiefstal op de parkeerplaatsen langs de A1. Daarom zien we dat in sommige buurten in Rijssen en Holten de vrachtwagens staan geparkeerd."

Samen optrekken
Van Dalen spoort gemeenten aan om geld aan te vragen. "Maak gebruik van deze regeling en ga langs de A1 een aantal beveiligde parkeerplaatsen maken. Ik heb al met een aantal Overijsselse gemeenten contact die zich afvragen hoe ze dit moeten doen. Eigenlijk moeten gemeenten samen optrekken met de provincie en op die manier hebben ze kans om Europees geld te krijgen."

Handhaving
Als die veilige parkeerplaatsen er zullen zijn, moet er wel harder opgetreden worden tegen vrachtwagens die in woonwijken parkeren. "Om de overlast te verminderen, moet de handhaving wel wat verbeterd worden", besluit Van Dalen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: