nieuws

Acht bomen doelbewust vergiftigd in Oldenzaal

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Flickr Creative Commons / Belpo
In Oldenzaal zijn vandalen actief die het gemunt hebben op bomen. De afgelopen jaren zijn acht bomen vergiftigd, waarvan enkele een cultuurhistorische waarde hadden voor Oldenzaal.
Onlangs moest een honderd jaar oude zomereik in de wijk de Essen gekapt worden. In de boom zaten drie boorgaten. Op deze manier is een giftige stof toegediend en is de boom gestorven.
In totaal zijn er in Oldenzaal de afgelopen jaren acht gevallen van boomvandalisme bekend. Het veiligstellen, kappen, afvoeren en het herplanten en verzorgen van een nieuwe boom kost ongeveer 5.000 euro.

Aangifte

De gemeente Oldenzaal heeft aangifte gedaan bij de politie. Het motief van de vernieling heeft volgens de gemeente te maken met hinder die bewoners van de bomen ondervinden. Oldenzaal roept inwoners nadrukkelijk op om te melden als bomen hinder veroorzaken en dus niet het heft in eigen hand te nemen.
Oldenzaal is niet de enige gemeente waar vandalen eigenhandig bomen vergiftigen. Ook in Goor zijn onlangs zes monumentale eiken doelbewust vernield, doordat er een giftige substantie is toegediend.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.