erepenning

Erepenning voor Zwolse rappers Typhoon, Sticks en Rico

Optreden Typhoon tijdens zomerfeest Hengevelde
Optreden Typhoon tijdens zomerfeest Hengevelde © Robin Podde
Zwolse rappers Typhoon, Sticks en Rico hebben uit handen van burgemeester Henk Jan Meijer van de gemeente Zwolle een erepenning ontvangen voor hun verdiensten als muzikale ambassadeurs.
De rappers worden gezien als voorbeeldfiguren voor generatiegenoten. Ook krijgen ze de penning voor hun verdiensten als 'fakkeldrager' tijdens Bevrijdingsdag op 5 mei.

Rico

Rapper Ricardo McDougal heeft zich volgens de gemeente sterk gemaakt voor Fakkelteit en Fakkelteenz. "Die zijn dankzij hem uitgegroeid tot echte broedplaatsen voor jongeren die willen rappen", schrijft de gemeente Zwolle.
"Hij laat jonge talenten groeien, geeft ze advies en vertrouwen en moedigt ze aan om samen te werken met anderen."

Sticks

Rapper Junte Uiterwijk maakt zich ook sterk voor Zwolle als ambassadeur van PEC Zwolle United. "Sticks een voorbeeld voor generatiegenoten, omdat hij ze aanzet tot nadenken en herdenken. Niet alleen op 4 en 5 mei, maar het hele jaar door."

Typhoon

"Rapper Glenn de Randamie weet met zijn muziek en teksten mensen te raken en te verbinden. Zijn optreden op Koningsdag 2016 in Zwolle is daar een ongeëvenaard en onvergetelijk voorbeeld van. Hij kreeg de stad, het land en de Koninklijke familie aan het dansen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.