Melkbusschutters uit Kampen willen op meer plekken carbidschieten

Een aantal Kamper carbidschieters pleit met een petitie voor meer plekken om carbid te schieten, dan de gemeente hen beschikbaar stelt. De petitie bieden ze aankomende donderdag aan bij de burgemeester. Volgens de schutters zijn er nu te weinig plekken en dat kan gevaar opleveren.

De kartrekkers die de petitie aanbieden, zijn vijf volwassen mannen en hebben allemaal kinderen. Mede daarom gaat hen één ding écht aan het hart: de veiligheid.

Eén van de vijf initiatiefnemers is Peter Karel: "Als je meer mensen op één plek zet, wordt dat gevaarlijk. Melkbusschieten is in principe ongevaarlijk. Maar als je met tien man op één plek zit, is dat veel veiliger dan als je met veertig, vijftig man op diezelfde plek zit."

'Geen contact'

De petitiestarters hebben meerdere bijeenkomsten gehad met de gemeente. Karel: "Wij konden locaties aandragen en gegevens achterlaten. De gemeente zou contact met ons opnemen, maar dat is nooit gebeurd."

"Kampen maakte daarna de nieuwe plekken bekend. De argumenten waarom sommige plekken afgewezen stonden erbij."

De criteria

"Sommigen voldeden niet aan bepaalde criteria, maar deze waren niet bekend bij die mensen toen zij die een aanvraag deden. Zo moet de plek bereikbaar zijn voor de hulpdiensten en de gemeente moet er bij kunnen om het op te ruimen.”

Goed gesprek

Nadat de schutters de petitie hebben aangeboden, willen ze graag ‘een goed gesprek met de gemeente, zonder modder te gooien’. "Het doel is om een oplossing te zoeken. Zoals het de laatste jaren gaat, gaat het goed. Zo willen we ook het gesprek in gaan."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
IJsseldelta Kampen Carbid petitie Nieuws
Deel dit artikel: