enschede

'Neder-Duits' offensief tegen overlast drugstoeristen Glanerbrug

Strengere controles in Glanerbrug
Strengere controles in Glanerbrug © RTV Oost/ Mirjam Haven
Nederlandse en Duitse vervoersbedrijven en politie aan beide kanten van de grens bundelen hun krachten in de strijd tegen het hardnekkige probleem van drugstoerisme. Rondom het station in Glanerbrug wordt strenger gecontroleerd om de overlast van drugsgebruikers en dealers te verminderen.
Al lange tijd heeft Glanerbrug te kampen met overlast van Duitse toeristen die in Nederland makkelijker drugs kunnen kopen dan in hun eigen land. Op een bord bij het station in Glanerbrug kondigen de partijen de samenwerking aan met als doel een veilig stationsgebied. Niet alleen de vervoerders en politie, maar ook gemeente en Prorail zijn bij de aanpak betrokken. Zo wordt er strenger gecontroleerd op vervoersbewijzen en drugsbezit.  

Zwartrijders

Het offensief is vorige week van start gegaan. De politie heeft uitgebreid gesurveilleerd in de omgeving van het station. Ook controles in de treinen zijn fors opgevoerd. "Er wordt niet gezocht naar drugs in de treinen", zegt woordvoerder Corien Koetsier van NS. Voor de NS bestaat de overlast vooral uit mensen die zonder kaartje in de trein stappen.
Wat de actie van de afgelopen weken hebben opgeleverd, wordt volgens een woordvoerder van de gemeente aan het eind van de week bekend. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.