Hekken rond terrein afvalverwerker Talen in Staphorst mogen weg

Het terrein van afvalverwerker Albert Talen in Staphorst hoeft niet langer afgesloten te worden met hekken. Die maatregelen is door de gemeente ingetrokken.

De spoedzaak die Talen daarover onlangs bij de Raad van State aanspande, is hiermee achterhaald. De gemeente Staphorst moet de afvalverwerker nu bijna 1.400 euro aan proceskosten betalen, oordeelde de Raad vandaag.

Het lijkt erop dat de gemeente te snel en ondoordacht heeft gehandeld. Het bedrijfsterrein werd begin november met hekken afgezet en er kwam 24-uurs bewaking. Talen bleek spullen te hebben opgeslagen waarvoor hij geen toestemming had. Controleurs van de gemeente vonden wat olie en voor de gemeente was daarom sprake van acuut brandgevaar.

Meppel

Waarschijnlijk was een brand onlangs bij een vestiging van Talen in Meppel een belangrijke reden voor de gemeente om hard in te grijpen. Daar ontstond een verdachte brand vlak nadat de afvalverwerker zijn bedrijf daar had stopgezet.

Tijdens een spoedzitting eind november bij de Raad kreeg de gemeente al zware kritiek. Zo begreep de Raad niet waarom Talen geen kans had gekregen om het brandbare spul van zijn terrein te verwijderen. Daarmee kon het probleem snel worden opgelost. De gemeente zag waarschijnlijk in dat de Raad in zijn uitspraak de afsluiting zou terugdraaien. Dat heeft de gemeente nu zelf gedaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: