Regio Hengelo

Verdachten mislukte snelkraak Delden dag na strafzaak vrijgelaten

Dit was het resultaat van de aanrijding op de A1
Dit was het resultaat van de aanrijding op de A1 © Klein Horstman Fotografie
De mannen die verdacht worden van de mislukte ramkraak op de Albert Heijn in Delden en het inrijden op een politieauto op de A1 bij Bathmen, in januari dit jaar, zijn gisteren door de rechtbank in Almelo vrijgelaten.
Maandag eiste de officier van justitie nog vijf jaar cel tegen een 27-jarige veelpleger uit Den Haag en vier jaar, waarvan één voorwaardelijk, tegen een 25-jarige man uit Den Dolder. 

Waarom de beide mannen een dag na de behandeling van hun strafzaak op vrije voeten zijn gesteld wil de rechtbank op dit moment niet zeggen. Op 21 december doet de rechtbank definitief uitspraak in de zaak. 

Mislukte inbraak

De twee mannen zouden begin januari gepoogd hebben om de sigarettenvoorraad van de Albert Heijn te stelen. Dat mislukte, omdat de zaak vol met rook kwam te staan, meteen nadat het inbraakalarm was afgegaan. Het alarmsysteem was gekoppeld met een mistmachine en de twee zagen geen hand voor ogen.
Tijdens hun vlucht veroorzaakten ze al spookrijdend een aanrijding met een politieauto op de A1. Daarbij liep de 27-jarige een flinke hersenschudding op. De twee verdachten zaten sinds hun aanhouding in voorarrest.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.