Hoogspanningskabels

Provincie onderzoekt kosten ondergronds leggen hoogspanningskabels 's-Heerenbroek

De hoogspanningskabels in 's-Heerenbroek
De hoogspanningskabels in 's-Heerenbroek © Google Streetview
De provincie onderzoekt wat de kosten zijn om de hoogspanningskabels boven het dorp 's-Heerenbroek ondergronds aan te leggen. Ook de gemeente Kampen is bij het onderzoek betrokken.
Een groot deel van de inwoners van 's-Heerenbroek wil af van de hoogspanningskabels vanwege de gezondheidsrisico's. In 2009 werd de inwoners al beloofd dat de hoogspanningskabels de grond in gingen. Het steekt de inwoners vooral dat de kabels buiten het dorp al onder de grond zijn aangelegd. Dat is gebeurd om de Zwolse nieuwbouwwijk Stadshagen en nieuwbouwwijk de Reeve in Kampen te ontlasten. 

Opheldering

De ChristenUnie vroeg de provincie onlangs om opheldering. Gedeputeerde Traag heeft daarom een onderzoek gestart naar de kosten. Volgens Traag gaat het om een afstand van 600 meter die ondergronds moet worden aangelegd. Een andere optie is het verleggen van de leiding naar een plek waar geen overlast is. 
In februari verwacht Traag duidelijk te hebben hoeveel het ondergronds aanbrengen van de kabels gaat kosten. Daarna valt het besluit of en welke actie wordt ondernomen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.