Raaltenaren redden kindeke Jezus uit handen van Herodes

In Raalte is er sinds afgelopen zondag een Bijbelse escape room. Hiermee wil de Protestantse kerk het kerstverhaal bij een breed publiek onder de aandacht brengen.

Het is dominee Karolien Zwerver die op het idee van een escape room kwam. "We dachten er over na: hoe kunnen we het kerstverhaal aan een breed publiek vertellen. Toen zag ik allemaal foto’s van mensen op Facebook die naar een escape room gingen. Dat moet het worden, dacht ik toen."

Vervolgens werd er in de kelder van het gemeenschapshuis 'het Annahuis' gewerkt aan een escape room. Sinds afgelopen zondag is deze na de kerkdienst geopend.

Deelnemers hebben 45 minuten de tijd om de oplossing te vinden en het kindeke Jezus te vinden vóórdat koning Herodes dit doet. Dit blijkt volgens dominee Zwerver lastiger te zijn dan het lijkt. "Veel mensen kennen het verhaal, maar bij een escape room komt er natuurlijk veel meer bij kijken. Dit maakt het lastiger dan men van te voren denkt, mensen verkijken zich er op."

Enthousiast
Toch blijven de mensen maar komen bij de escape room, allemaal zijn ze enthousiast. Zo enthousiast dat er tot en met kerstavond nog maar een paar plekken over zijn. Via de website van de Protestantse kerk Raalte kunnen mensen zich aanmelden.


Serious Request
De kosten zijn 5 euro en de opbrengst van de escape room gaat naar 3FM Serious Request.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Salland Raalte Kerk Nieuws
Deel dit artikel: