Kerststol

De perfecte kerststol: spijs uitsmeren én een laagje boter

De spijs uitsmeren en daar bovenop een laagje roomboter. Zo hoort het bij een echte ‘weihnachtsstol’, volgens Eric van Otten uit Enter. Hij kan het weten, want zijn stol werd door de vakjury voor de achtste keer met goud bekroond.
Verslaggever Jaap Even mocht de winnende weihnachtsstol proeven bij Patissier en Broodspecialist van Otten. Daar hangt het certificaat ‘Weihnachtsstol met Goud bekroond’ ook dit jaar weer aan de muur.
“We zijn er super trots op”, glundert Eric van Otten in zijn bakkerij. “Het begint allemaal bij een goed recept. Daarna komt het aan op de werkwijze. De manier waarop de stol gebakken wordt, de temperatuur.”
Vakmanschap
Verder zijn uiteraard de juiste ingrediënten essentieel om de perfecte kerststol te maken. Maar het volledige recept blijft geheim. “We hebben fruitsoorten uitgezocht die de smaak super bijzonder maken”, licht Van Otten een tipje van de sluier op. “Maar er is vooral vakmanschap nodig. En tijd.”
In de afgelopen jaren wisten de bakkers van Van Otten al zeven keer eerder de hoogste score in de wacht te slepen. Toch was het dit jaar ook weer spannend. Na een bijzonder drukke periode in verband met de verhuizing van de bakkerij is het toch gelukt.
Oliebollen
En als de tijd van kerststollen voorbij is? Dan stort de bakkerij zich weer op de oliebollen. Dat moet wel goed komen, want ook die zijn deze week door de vakjury bekroond met goud.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.