Regio Almelo

Ouderen in de watten gelegd bij kerstdiner Theaterhotel

Een avondje uit met lekker eten, muziek en vooral gezelligheid, in een feestelijke omgeving: wie wil dat nu niet? Vijftig ouderen genoten van een gratis kerstdiner in het Theaterhotel in Almelo.
Voor de heer en mevrouw Spaink kwam de uitnodiging goed uit. Ze zijn al 62 jaar samen. Meneer is mantelzorger voor zijn dementerende echtgenote. Of dat zwaar is? "Nee... Af en toe is ze een handenbindertje maar ik ben heel gek met haar", zegt hij. "En ik met hem", antwoordt zijn echtgenote met een stralende lach. De kerstmaaltijd kwam ze goed uit, want een vriendin die dagelijks naar hen omkijkt, was vandaag niet aanwezig, dus moesten ze voor zichzelf zorgen. "Dus dit komt uit de hemel vallen". 
De kerstmaaltijd werd mede georganiseerd door de Ouderenvereniging Almelo, de OVA. De actie is speciaal bedoeld voor mensen die niet meer zo vaak de deur uit kunnen, of weinig aanspraak hebben. De animo om mee te eten was ook dit jaar weer groot. 
Voor het Van der Valkconcern is het kerstdiner voor ouderen inmiddels een traditie geworden. Dit jaar wordt het vijftigduizendste couvert geserveerd.
Zondag 16 december in Hoogtij
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.