provincie

Provincie stelt extra subsidie beschikbaar voor vijfhonderd leerwerktrajecten kwetsbare mensen

Statushouders en werklozen kregen in 2017 een leerwerktraject bij Twente Milieu
Statushouders en werklozen kregen in 2017 een leerwerktraject bij Twente Milieu © RTV Oost
De provincie Overijssel stelt 1,25 miljoen euro beschikbaar om nog eens vijfhonderd leerwerktrajecten te realiseren voor kwetsbare mensen. De provincie wil deze groep ook aan het werk krijgen. Gemeenten, ondernemingen en onderwijsinstellingen kunnen deze subsidie aanvragen. De provincie bood al een subsidie voor duizend leerwerktrajecten.
De kwetsbare mensen die volgens de provincie een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken zijn jongeren, ouderen en statushouders. Deze subsidie is een uitbreiding van het '1000 kansenplan'. Dit plan loopt sinds februari dit jaar en biedt al duizend leerwerktrajecten aan. Er zijn inmiddels al meer dan duizend aanvragen gedaan.

Genoeg vacatures

"We kunnen het ons op de Overijsselse arbeidsmarkt niet permitteren om mensen aan de kant te laten staan", vertelt gedeputeerde Eddy van Hijum. "Er zijn volop vacatures en toch zien we dat mensen soms wat extra hulp nodig hebben om goed mee te kunnen doen. Dat is goed voor hen én voor de Overijsselse economie. Want op de Overijsselse arbeidsmarkt hebben we iedereen nodig."

50/50

Aanvragers van deze subsidie krijgen niet het hele bedrag van het werkleertraject van de provincie. Het is de bedoeling dat de aanvrager de helft betaalt en de provincie de helft.
Het maximale bedrag dat kan worden aangevraagd door gemeenten, ondernemingen en onderwijsinstellingen is 2.500 euro.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.