waterstof

Meer gemeenten hebben belangstelling voor waterstoftankstations

Meer gemeenten hebben belangstelling voor waterstoftankstations
Meer gemeenten hebben belangstelling voor waterstoftankstations © Amana images
Er zijn nog meer gemeenten in Overijssel die belangstelling hebben voor de bouw van een waterstoftankstation op hun grondgebied. Dat zegt CDA-Statenlid Bouwien Rutten. Tot nu toe waren alleen plannen bekend in Steenwijkerland en Dinkelland.
Het CDA is blij met de belangstelling voor waterstof. Voertuigen die op waterstof rijden, stoten geen schadelijke stoffen uit en dragen daarmee bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de provincie.

Subsidiepot
De partij wil dat de provincie nu zo snel mogelijk in gesprek gaat met de verschillende gemeenten. Aanleiding is een nieuwe subsidieregeling van het Rijk, die begin volgend jaar geopend wordt. Volgens Rutten moet Overijssel zorgen dat binnen een maand concrete plannen klaarliggen om aanspraak te kunnen maken op geld uit die subsidiepot.

Gedeputeerde Annemieke Traag deed vandaag de toezegging om voor de Kerst met de betreffende gemeenten contact op te nemen. Of er daadwerkelijk snel waterstoftankststions komen, hangt volgens Traag wel af van de inzet van de gemeenten zelf. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.