nieuws

Kluis van café The Shamrock in Almelo nog niet teruggevonden

Kluis van café The Shamrock in Almelo nog niet teruggevonden
Kluis van café The Shamrock in Almelo nog niet teruggevonden © RTV Oost
De kluis die begin november werd gestolen bij café-restaurant The Shamrock in Almelo is nog niet teruggevonden. Twee mannen namen toen midden in de nacht de kluis mee. In de Prinsenstraat zijn ze gefilmd terwijl ze met de kluis door de straat rennen. 
De inbrekers hangen in de nacht van zondag 4 op maandag 5 november rond bij de nooduitgang van The Shamrock. Die uitgang komt uit op een parkeerplaats aan de Prinsenstraat. Via de nooduitgang komen ze niet binnen. 

Over schutting gesprongen

"Ze zijn bij de buren op containers geklommen, over de schutting gesprongen en daarna op ons dak geklommen en naar binnen gegaan", vertelt eigenaar Ruud de Jong van The Shamrock. "In de kluis zat de dagopbrengst van de zondag ervoor, een paar duizend euro.
"Buren hebben 's nachts een harde klap gehoord", vervolgt De Jong. "Waarschijnlijk hebben ze de kluis van het dak naar beneden gegooid."

Kleine zwarte auto

Op de camerabeelden zie je de mannen met de kluis door de Prinsenstraat rennen. "Ze zijn waarschijnlijk in een kleine zwarte auto weggereden", zegt De Jong. "Ik herken ze niet op de beelden en heb ook niet het idee dat ze vaker in The Shamrock zijn geweest. Maar ik denk niet dat ze dit voor de eerste keer doen." 
De gestolen kluis is nog niet teruggevonden. Het gaat om een grijze kluis met een rode deur en een nummerslot. "De kluis is ongeveer 40 bij 40 centimeter", zegt politiewoordvoerder Sigrid Passchier. "Als iemand weet waar die kluis is gebleven, dan horen wij dat graag. In de kluis zaten rolletjes met geld. Ook als daarmee iemand is gezien, dan willen we dat graag weten."

Camerabeelden

Volgens Passchier is één van de inbrekers lang en kaal, de tweede inbreker heeft donker haar en draagt een bril. Beide mannen droegen donkere jassen. "Ze kunnen daar meerdere kanten op", zegt Passchier. "Daarom willen we buurtbewoners vragen of ze camerabeelden hebben. Als daar in de nacht van 4 op 5 november iets verdachts op te zien is, dan willen wij die beelden graag zien." 
Tips? Bel de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer). Anoniem reageren kan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. Je mag ook een privébericht sturen naar de politie Almelo of Facebook. Of gebruik het digitale tipformulier
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.