Regio Almelo

Burgemeester pleit voor behoud Elisakerk

Burgemeester Arjen Gerritsen pleit in een brief aan aartsbisschop Eijk ervoor, om de Elisakerk in Almelo open te houden. De kerk vervult volgens Gerritsen een belangrijke maatschappelijke taak in het zuiden van de stad.
De Orde der Karmelieten gaat Almelo verlaten. Dat betekent dat de zorg voor de Elisaparochie, die nu nog in handen is van de Karmelieten, op termijn overgaat naar het aartsbisdom Utrecht. Om te voorkomen dat de Elisakerk wordt afgestoten en voor de Rooms-Katholieke geloofsgemeenschap in Almelo verloren gaat heeft burgemeester Arjan Gerritsen een brief geschreven aan de aartsbisschop met het verzoek de Elisakerk niet te sluiten. 

Niet bemoeien met kerkelijk beleid

Gerritsen wil zich niet bemoeien met kerkelijk beleid. "Maar ik kom op voor het maatschappelijk belang van de stad. Het zou heel jammer zijn als deze kerk in het zuiden van de stad dicht gaat."

De kerk zorgt voor verbinding

De kerk kent een grote vrijwilligersgroep die niet alleen in de kerkgemeenschap maar ook in de wijk actief is. Er wordt dagelijks snert verkocht, er worden goederen ingezameld voor de voedselbank, mensen bezoeken ouderen in de wijk. "De kerk zorgt voor verbinding. En we werken zo aan sociale gerechtigheid", aldus pastor Eef van Vilsteren. Hij is blij met de steun van de burgemeester. "ik zou elke burgemeester van elke stad willen opriepen om hetzelfde te doen."
Zondag 16 december in Hoogtij
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.