FC Twente

Nieuwe algemeen directeur Paul van der Kraan: "FC Twente blijft van Twente"

FC Twente komt niet in buitenlandse handen. Dat zei de nieuwe algemeen directeur Paul van der Kraan donderdag tijdens zijn presentatie bij de Enschedese club.
Van der Kraan werkte eerder bij clubs met financiële problemen als Vitesse, Fortuna Sittard en Den Bosch. Die clubs werden verkocht aan een buitenlandse partij. Dat scenario is bij FC Twente dus niet aan de orde, stelt Van der Kraan.

Draagvlak in de regio

"Dat is één van de zaken waar we het uitvoerig over hebben gehad. FC Twente is van Twente en blijft van Twente. Dat gaan we niet veranderen. Als je in de regio zelf niet het draagvlak krijgt, dan ben je genoodzaakt verder te kijken dan die regio. Maar bij FC Twente zijn we in de bijzonder gelukkige omstandigheid dat er een ontzettend groot draagvlak is, dat er elke keer weer een beroep kan worden gedaan op de mensen en op de bedrijven. Dat is fantastisch om te zien en dan hoef je ook niet verder te kijken."
Officieel begint Van der Kraan pas op 1 april bij FC Twente, maar hij hoopt eerder aan de slag te kunnen. Wel moet hij eerst nog de overname van FC Den Bosch afronden. Bij de Brabantse club heeft hij nog een contract tot 1 april.

Emoties

"En ze hebben gezegd: je blijft tot 1 april en je gaat geen dag eerder weg", aldus Van der Kraan. "Het is allemaal heel vers. Dinsdag heb ik tijdens de vergadering van de Raad van Commissarissen verteld dat ik ging vertrekken en toen speelden er ook wat emoties. Daarom denk ik dat ik er nog op terug kan komen. 1 april is de uiterste datum en alles wat eerder is, is meegenomen."
Van der Kraan werkte pas ruim een jaar bij FC Den Bosch, maar hoefde niet lang na te denken toen FC Twente zich meldde. "Twente is in mijn ogen de nummer vier van Nederland. Den Bosch zit ergens tussen 12 en 30, dan is de keuze niet zo moeilijk. Twente is een grote club met een grote aanhang en wortels in de samenleving: geweldig."

Weer trots worden op FC Twente

Van der Kraan vindt dat twee zaken speciale aandacht nodig hebben bij FC Twente: "Prioriteit geven aan alles wat met voetballen te maken heeft. We zijn een voetbalbedrijf. En er moet weer vertrouwen komen in de organisatie, de relatie met de stakeholders moet er weer helemaal zijn. Iedereen moet weer trots worden op FC Twente."

(Later op deze plek interviews met algemeen directeur Paul van der Kraan en Dennis Schipper van de RvC van FC Twente)
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.