Voedselbank

Blog Fleur: Het eerste moeilijke momentje

Tips om goedkoop boodschappen te kunnen doen
Tips om goedkoop boodschappen te kunnen doen © Fleur Verwer/Rtv Oost
Verslaggever Fleur Verwer is deze week gebruiker van de voedselbank. Zij heeft haar voedselpakket opgehaald bij de Voedselbank in Hengelo, hiermee kan Fleur een week lang ervaren hoe het is om letterlijk te eten wat de pot schaft. Iets wat voor veel gezinnen in onze provincie werkelijkheid is. Fleur deelt haar ervaringen op onze website.

Dag 6: Eerste moeilijke momentje

Met nog maar drie dagen te gaan ben ik ruim over de helft.

Loempia's

Vandaag had ik mijn eerste moeilijke momentje.. Zoals elke ochtend had ik weer mijn boterhammetjes met kaas gemaakt voor de lunch. Normaal gesproken heb ik er helemaal geen probleem mee om al het lekkers van de lunch af te slaan, maar vandaag stonden er loempia’s op het menu.. En die vind ik zo lekker!
Hoewel verschillende collega’s aanboden om er één voor me mee te nemen, heb ik me groot gehouden en de aanbiedingen afgeslagen.
Geld besparen
Door dit soort dingen, zie ik steeds meer in dat het erg belangrijk is om geld te besparen. Dus ik heb even het internet geraadpleegd en daar stonden handige tips op.
Zoals dat je maar de helft van je waspoeder hoeft te gebruiken om hetzelfde effect te krijgen. Maar ook dat je 'zen' naar de supermarkt moet gaan om zo de verleidingen van snoep te kunnen weerstaan. 
Het eerste moeilijke momentje

De Lindenhof

Morgen ga ik koken met chef-kok Martin Kruithof van sterrenrestaurant De Lindenhof in Giethoorn. Dus dan zal ik de loempia’s snel vergeten zijn!
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.