Go Ahead Eagles gewaarschuwd: "Tegenstanders stellen zich in op onze speelwijze"

Tegenstanders die zich inzakken om vervolgens Go Ahead Eagles het spel te laten maken. In Deventer zijn ze er inmiddels aan gewend geraakt. Vrijdag wacht voor Go Ahead Eagles de topper tegen FC Den Bosch. "Hoe wij willen voetballen is nou eenmaal niet de makkelijkste manier", zegt John Stegeman.

Go Ahead Eagles kan vrijdagavond weer beschikken over Gino Bosz. De centrale verdediger leek lang uit de roulatie, maar hij is al weer dusdanig hersteld van zijn knieblessure dat hij bij de wedstrijdselectie zit. Bosz start nog niet in de basis.

Bliek

De trainer kiest er tegen FC Den Bosch voor om te beginnen met dezelfde elf spelers die vorige week van Helmond Sport (1-0) wonnen. Dat betekent dat Julius Bliek weer centraal in de verdediging staat en dat de vleugels worden bezet door Istvan Bakx en Jaroslav Navratil. 

Speelwijze

De ploeg uit Deventer zit in een iets mindere fase met drie nederlagen in de laatste zes duels. "Maar afgelopen vrijdag hadden we ook zomaar 4-0 kunnen winnen", voegt John Stegeman daar aan toe. Thomas Verheydt: "Tegenstanders gaan zich instellen op onze speelwijze. We zijn natuurlijk heel frivool aan het seizoen begonnen. We zijn op trainingen er druk mee bezig om iets anders te proberen zodat we weer wedstrijden makkelijker gaan winnen."

Oplossing

John Stegeman wil dat zijn ploeg het spel maakt, zeker thuis. "Maar we moeten accepteren dat tegenstanders hier niet heen komen om te voetballen. Dat is hun goed recht, maar het is aan ons om daar een oplossing voor te vinden."

Toppers

Go Ahead Eagles-FC Den Bosch is al de zoveelste topper van dit seizoen. "Daarmee zie je dat het dicht bij elkaar zit bovenin", aldus Thomas Verheydt over het duel met de koploper. "Tegen Sparta en NEC hebben we het goed gedaan, en hadden we ze misschien wel over de streep moeten trekken", zegt de spits die weet dat zijn ploeg in die wedstrijden punten liet liggen. In de toppers tegen FC Twente, Roda JC en Almere City werd wel de volle buit gepakt. "En de 0-1 zege bij Almere City was misschien wel onze beste wedstrijd van het seizoen", zegt John Stegeman. 

De topper tussen Go Ahead Eagles en FC Den Bosch is vrijdagavond te horen op Radio Oost in De Oosttribune. Dat programma begint net als de wedstrijd in de Adelaarshorst om 20:00 uur. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: