Werkstraf voor Enschedese die 17-jarige jongen uit Glanerbrug doodreed

De rechtbank in Almelo heeft vandaag de 31-jarige vrouw uit Enschede die een jongen doodreed veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en een rijontzegging van een jaar. De Enschedese veroorzaakte in maart vorig jaar, toen ze zonder rijbewijs achter het stuur van een auto zat, een aanrijding waarbij een 17-jarige jongen uit Glanerbrug om kwam.

De Enschedese reed in de auto van haar vriendin op de Hogelandsingel toen ze plots linksaf sloeg. Ze zag de brommer waarop de 17-jarige als passagier achterop zat over het hoofd. De bestuurder van de brommer kon de auto niet meer ontwijken en botste er bovenop. Als gevolg van de klap werden bestuurder en passagier door de lucht geslingerd. De bestuurder kwam op het dak van de auto terecht terwijl de 17-jarige op de straat terecht kwam. 

Bijrijder

De vrouw uit Enschede belt eerst de eigenaresse van de auto om naar de plaats van het ongeval te komen, zodat de eigenaresse tegen de politie kan zeggen dat zij achter het stuur zat. De vrouw die het ongeval veroorzaakte doet tegen de politie alsof zij alleen als bijrijder in de auto zat.  

Weken later bekende de vrouw dat ze zelf achter het stuur zat. 

De rechtbank neemt het haar kwalijk dat ze zich niet bekommerde om de slachtoffers en zonder rijbewijs achter het stuur van de auto stapte.

De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie 2 weken geleden. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: