OM eist gevangenisstraf voor Deventenaar die nieuwe vriend van ex-vrouw opwachtte met mes

Het OM eist een gevangenisstraf van 32 maanden tegen een 34-jarige Deventenaar voor poging tot moord. De man zou geprobeerd hebben de nieuwe vriend van zijn ex dood te steken in een woning aan de Wikke in Oldenzaal. Dat mislukte omdat het mes afbrak.

De verdachte stapte in de auto naar het slachtoffer nadat hij zijn zoon huilend aan de telefoon had. Hij dacht dat de Oldenzaler zijn zoon aan het huilen had gebracht en wilde verhaal halen. 

Doodsbedreigingen

Eenmaal daar, bleek het huis leeg te zijn; de ex en haar vriend zaten in een restaurant te eten. De Deventenaar besloot het stel op wachten. Ondertussen stuurde hij verschillende appjes waarin hij aankondigde de Oldenzaler dood te zullen steken. 

Toen het stel thuiskwam, zou de Deventenaar direct een mes hebben getrokken en een stekende beweging hebben gemaakt. Zijn beoogde slachtoffer ontsnapte en belde de politie. 

Gammel vismes
Volgens de verdachte wilde hij de nieuwe vriend van zijn ex "alleen maar bedreigen", maar toen hij zijn "nogal gammele" vismes pakte, brak het lemmet af. Hij besloot daarom een stomp te geven. Wat er precies gebeurde, weet de man niet meer; hij had stevig gedronken. 

De rechtbank doet op 21 december uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Mes Rechtbank Noordoost-Twente Nieuws
Deel dit artikel: