Regio Enschede

OM moet twee kinderen vervolgen die naaktfoto van Onur verspreidden

Onurs moeder in gesprek met een verslaggever van RTV Oost
Onurs moeder in gesprek met een verslaggever van RTV Oost © RTV Oost
Het Openbaar Ministerie (OM) moet twee van de drie kinderen die een naaktfoto van Onur Cücü hebben verspreid vervolgen voor sexting. Dat is de beslissing van het gerechtshof Arnhem.
De tiener Onur uit Enschede pleegde in februari 2017 zelfmoord, nadat een naaktfoto van hem verscheen op internet. Het Openbaar Ministerie besloot later dat jaar dat de drie kinderen, die betrokken waren bij de verspreiding van de foto, niet te vervolgen.
Onurs ouders legden zich niet neer bij deze beslissing. Op vrijdag 30 november stonden ze voor het gerechtshof in Arnhem. Via een zogeheten artikel 12-procedure wilden ze het OM alsnog dwingen om de drie te laten vervolgen voor dood door schuld en sexting.
Het gerechtshof vindt dat het OM twee van de drie strafrechtelijk moet vervolgen. Niet voor dood door schuld, maar voor sexting. Bij sexting worden seksueel getinte berichten, foto’s of filmpjes verstuurd via vooral smartphones. In het geval van Onur gebeurde dat tegen zijn zin.
Advocaat Paul Drosten heeft nog geen contact gehad met de ouders van Onur over de beslissing van het gerechtshof, maar hij denkt dat ze er blij mee zijn. Daags na de zitting op het gerechtshof vertrokken Onurs ouders naar Turkije, waar ze wonen. In Enschede werden ze te veel geconfronteerd met de dood van hun zoon.  
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.