Charles Dickens voor het eerst op eigen Festijn in Deventer

Wie dit weekend naar het Dickens Festijn in Deventer gaat, krijgt de kans om Charles Dickens 'himself' te zien. Althans, een pop die hem voorstelt. "Een keer wat nieuws", zegt grondlegger Emmy Strik.

"We mochten dit huis bij het historische Bergkwartier gebruiken en hebben hier nu de kamer van Dickens nagemaakt. Inclusief een pop van hemzelf."

40 jaar

Strik heeft gekozen voor een pop van een 40-jarige Dickens. "Het leek mij, samen met Hein te Riele van de VVV, leuk om een pop te maken van Dickens toen hij veertig jaar oud was. Met bruine krullen en enkele grijze haartjes, want die had hij toen", zegt Strik lachend. 

Mensen zien hem dit weekend achter zijn bureau zitten. De kamer is volledig nagemaakt zoals het vroeger was, met details. "Er staat bijvoorbeeld een rieten prullenmand, daar gooide hij altijd zijn mislukkelingen in."

Ook staat zijn vrouw in de kamer, met de rug naar hem toe. "De relatie was niet goed en hij zette haar dan ook figuurlijk in de hoek. Vervolgens plaatste hij in de krant dat ze gingen scheiden en gaf hij haar een nieuw huis om in te wonen."

Bezoek brengen?

Het Dickens Festijn is op zaterdag 15 en zondag 16 december van 11.00 tot 17.00 uur en vindt plaats in de Walstraat, Golstraat, Damstraat, Roggestraat, Bergstraat, Bergkerkplein, Kerksteeg, Bergschild en Menstraat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: