Voetbal

Wormuth passeert Van den Buijs en kiest achterin voor Sama

Het elftal van Heracles Almelo is morgen in de topper tegen PSV op een plek gewijzigd. Dario van den Buijs wordt centraal achterin vervangen door Stephen Sama.
Voor de 25-jarige Duitser is het de vierde basisplaats van het seizoen. Van den Buijs wordt gepasseerd na een aantal mindere optredens. "We willen hem beschermem", zegt Wormuth. "Bovendien heeft Van den Buijs een aantal keer problemen gehad met fysiek sterke spelers. PSV heeft zo'n speler met Luuk de Jong."
Sama kreeg tot nu toe drie basisplaatsen, maar was daarin ook niet altijd even overtuigend. "Maar Sama heeft nooit een aantal wedstrijden op rij de kans gehad." De 25-jarige Duitser vormt samen met zijn landgenoot Rossmann tegen PSV het hart van de verdediging. Wormuth maakt zich zorgen over het vele aantal tegentreffers van Heracles Almelo. "De meeste komen uit standaardsituaties of individuele fouten." 
Koploper PSV heeft het de laatste jaren altijd lastig gehad in Almelo, maar de vorige drie edties werden wel door de ploeg uit Eindhoven gewonnen. Telkens scoorde PSV in de slotfase. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.