PEC Zwolle

PEC Zwolle mist Leemans in kelderkraker tegen NAC Breda

Voor Clint Leemans komt de wedstrijd van PEC Zwolle tegen NAC Breda morgenavond te vroeg. De middenvelder is nog niet hersteld van de enkelblessure die hij vorige week opliep in het treffen met Ajax.
Ook Denis Genreau is er niet bij. De middenvelder kampt met een virusinfectie sinds hij met de nationale ploeg van Australië een interland speelde in Kuweit. "Een hele lastige blessure", weet trainer John van 't Schip. "De ene keer heeft hij er last van, de andere keer niet. Dat is heel vervelend voor hem, maar ook voor ons." Genreau zal voor de winterstop niet meer in actie komen.

Van Crooy en Dekker terug

Vito van Crooy, die tegen Ajax geschorst was, keert terug in het elftal. Rick Dekker ontbrak vorige week vanwege ziekte, maar hij is ook weer inzetbaar.
PEC Zwolle staat net boven de gevarenzone in de eredivisie en de voorsprong op tegenstander NAC en hekkensluiter De Graafschap is maar drie punten. De thuisploeg is dus alleen gebaat bij een overwinning, weet Van 't Schip: "Het is belangrijk om met een goed gevoel naar de volgende wedstrijden te gaan, we spelen tegen een directe concurrent en het is de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Genoeg redenen om er een goede wedstrijd van te maken."

Vertrouwen na duel met Ajax

Van 't Schip put vertrouwen uit het duel met Ajax, ondanks de 4-1 nederlaag. "Qua instelling en agressie hebben we het Ajax moeilijk gemaakt. Uiteindelijk heeft de kwaliteit de doorslag gegeven, maar er waren ook momenten waarbij wij hadden kunnen scoren. Dat zijn dingen die we hebben meegenomen."

Het duel begint zaterdag om 18.30 uur en is live te volgen in De Oosttribune op Radio Oost.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.