Ojon van Strijland helemaal in zijn element met Dickens Festijn in Deventer

Het is inmiddels een traditie voor Ojon van Strijland. In het Bergkwartier in Deventer doet hij voor de achttiende keer mee aan het Dickens Festival.

Hij heeft de jas aan die zijn tien jaar geleden overleden vader altijd droeg. Met een bijpassend rood hoofddeksel. En is vanmorgen in alle vroegte al begonnen met de voorbereiding. Boeken, cd's, beschilderde borden en schilderijen; het ligt er allemaal.

"We zien wel hoe het gaat dit weekend. Het weer is vandaag in ieder geval goed. Morgen zou het gaan regenen. Dan moeten we de kraam maar wat anders inrichten. Ik heb er in ieder geval wel zeil voor liggen", zegt hij.

Inmiddels zijn ook wat hulptroepen gearriveerd. Een nicht met haar 4-jarige dochter Hayley zijn uit Brabant overgekomen. Het meisje steelt de show in haar jurk met bijpassend mutsje. Ze wordt door de eerste bezoekers al volop gefotografeerd.

Ook vriendin Simone springt bij met haar moeder. Simone blijkt erg handig. Gisteren heeft ze nog twee borden gemaakt met de tekst 'Bookshop'. Die worden in sneltreinvaart met een boor en schroevendraaier aan twee latten bevestigd. "Ja, ik ben graag bezig", verklaart ze haar bijdrage.

Vandaag en morgen kunnen bezoekers terecht in het Deventer Bergkwartier. Het Dickens Festijn trekt jaarlijks ruim honderdduizend mensen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Deventer Dickens festijn Nieuws
Deel dit artikel: