nieuws

Johan van Marle van Uitgekookt ondernemer van het jaar in regio Zwolle

Johan van Marle van maaltijden- en catering service Uitgekookt uit IJsselmuiden is gisteren op het Regio Zwolle Congres uitgeroepen tot ondernemer van het jaar. De award starter van het jaar werd in de wacht gesleept door Annelies Mas en Ronald Kortenhorst van Medical Precision.
Medical Precison ontwikkelt, produceert en verkoopt systemen voor het pijnloos plaatsen van markeringspunten voor radiotherapie bij kankerbestrijding. Met deze markeringspunten kan de radiolaborant de röntgenstraal exact op de tumor richten. Tot nu toe was het plaatsen van deze punten een pijnlijk proces waarbij de patiënt met stekertjes of dikke naalden permanent werd gemarkeerd. Dat moest anders, vonden Annelies Maas en Roland Kortenhorst.
Zij bedachten een systeem waarbij de puntjes pijnloos kunnen worden gezet met inkt die gemakkelijk te verwijderen is. Hierdoor kunnen nu ook kleine kinderen met richtpunten precies worden bestraald. De ambitie van Annelies en Roland is om patiënten wereldwijd een pijnloos alternatief voor markeringen te bieden. Ze doen er nu alles aan om het systeem in Amerika en Europa te laten voldoen aan medische regelgevingen. 

Ondernemer van het Jaar Regio Zwolle 2018

De keuken werd te klein voor Johan van Marle van Uitgekookt. Een nieuwe locatie biedt ruimte voor een groei van 12.000 naar 50.000 hoogwaardige maaltijden per dag. Gezonde gerechten worden aan huis bezorgd door heel Nederland. Bovendien biedt Uitgekookt totaalconcepten aan op het gebied van Catering en Events.
Johan en zijn team lopen  voorop in de markt met door en zelf ontwikkelde software met slimme algoritmen voor efficiënte bezorging. Zo blijft Uitgekookt - sinds 1830 een familiebedrijf - ook onder leiding van de zesde generatie, innoveren en groeien.

Stichting Metropool Regio Zwolle organiseerde het ondernemersevent Regio Zwolle Congres gisteren voor de zevende keer. Dit jaar was het thema ‘Technologisering als Kans’. Ondernemers Herman Tuininga (Salland Electronics) en Arend van der Sluis (ITM Groep) gaven inzicht in waar zij kansen zien in technologisering. Frits van Hout (Chief Strategy Officer bij ASML) maakte de 900 ondernemers en bestuurders in de zaal bewust van de noodzaak om zich te blijven ontwikkelen, regionale samenwerking en het belang van elkaar iets gunnen.
Het congres werd afgesloten door Ferenc van Damme, communicatiestrateeg en beleidsontwikkelaar ‘Participatie & Communicatie’ bij de Provincie Overijssel. Hij gaf het publiek zijn kijk op de toekomst en de mogelijkheden die technologie biedt. mengevat door De Reisgenoot.
Regio Zwolle Monitor
Ook was er aandacht voor de Regio Zwolle Monitor. Daaruit kwam naar dat de economische groei in de Regio Zwolle in 2017 3,3 procent bedroeg; landelijk lag dit percentage op 2,9 procent. Door deze groei blijft de werkgelegenheid in de lift en daalt de werkloosheid verder. Keerzijde is dat veel vacatures moeilijk te vervullen zijn. Wat betreft technologisering zien de onderzoekers kansen voor Regio Zwolle mits het opleidings- en kennisniveau van de medewerkers daarbij aansluit.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.