Samen voor de Voedelbank

Negenjarige Naomi uit Ommen verkoopt zelfgemaakte kerstbakjes voor de voedselbank

Naomi in actie
Naomi in actie © Esther Rikken
Ze is nog maar 9 jaar maar wilde heel graag iets doen voor Samen voor de Voedselbank. Daarom besloot Naomi Mansier uit Ommen in actie te komen.
Ze ging samen met haar vriendinnetje de wijk in om lege flessen op te halen. Verder verkocht ze zelfgemaakte armbandjes én kerstbakjes. Met succes, de jonge creatieveling haalde maar liefst € 160,- euro op.
Naomi en de kerstbakjes
Naomi en de kerstbakjes © Esther Rikken

Massa-verkoop

"Met kerst denk ik veel aan de mensen die niet zoveel geld hebben. Toen dacht ik daar wil ik iets aan doen en daarom ben ik me in gaan zetten voor de actie Samen voor de Voedselbank. Gelukkig was ik vorige week te gast op een verjaardagsfeestje en daar heb ik ontzettend veel kerstbakjes verkocht", aldus de enthousiaste Naomi.
Opbrengst voor de voedselbank
Opbrengst voor de voedselbank © Esther Rikken

Winkelen

Om direct te zien wat de actie van Naomi aan levensmiddelen heeft opgeleverd ging collega Esther Rikken met haar naar de plaatselijke super. "Fantastisch om te zien hoe deze jongedame zich inzet voor het goede doel". 
Video: Naomi uit Ommen in actie voor Samen voor de Voedselbank

Prijsbewust

Doelbewust liep ze door de winkel op zoek naar de noodzakelijke producten én prijsbewust dat was ze ook. Want, hoe goedkoper de spullen hoe meer je kunt kopen, heeft ze me meerdere keren vertelt", aldus verslaggever Esther Rikken. 
Naomi & Esther aan het shoppen
Naomi & Esther aan het shoppen © Gerard Hellwich
"We hebben het leuk gehad samen. En ik ben twee keer de winkel in geweest. De eerste keer was de kar vol rond de € 105,- en dus ben ik daarna nog een keer geweest. De mevrouw van de Voedselbank Hardenberg-Ommen was heel trots om me en heel blij met de volle kratten", aldus de lieve Naomi.
Naomi bij de volle kratten
Naomi bij de volle kratten © Gerard Hellwich
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.