Samen voor de Voedelbank

Blog Fleur: Twee sterren koken uit voedselpakket

Verslaggever Fleur Verwer is deze week gebruiker van de voedselbank. Zij heeft haar voedselpakket opgehaald bij de voedselbank in Hengelo. Hiermee kan Fleur een week lang ervaren hoe het is om letterlijk te eten wat de pot schaft. Iets wat voor veel gezinnen in onze provincie werkelijkheid is. Fleur deelt haar ervaringen op onze website.
Dag 7: 
De hele week heb ik naar vandaag uitgekeken. Ik ga namelijk koken met sterrenkok Martin Kruithof van restaurant De Lindenhof in Giethoorn. Gewapend met het voedselpakket loop ik zijn restaurant binnen. Ik heb nog nooit bij een sterrenrestaurant gegeten, dus ik weet totaal niet wat me te wachten staat. 

Water in mijn mond

Ik stal de ingrediënten voor Martin uit. Al snel komt hij met het idee om een vier gangen menu te maken. Groentensoep, chili con carne, zuurkool en gekarameliseerde appels met een beetje ijs. Ik krijg al trek bij de gedachten, dus we beginnen gelijk. 

Hoe doet ie dat?

Ik zeg wel 'we', maar eigenlijk bedoel ik Martin. Ik sta met open mond te kijken hoe hij als een speer de verschillende gerechten in elkaar flanst. 
Sterrenkok Martin kookt uit het voedselpakket
Sterrenkok Martin kookt uit het voedselpakket © Fleur Verwer

Tips

Terwijl Martin bezig is met de gerechten, geeft hij ook hele handige tips. Tip 1: "Zorg ervoor dat je niet alles gebruikt, zodat je het de volgende dag weer kunt gebruiken." Hé, waar heb ik dit eerder gehoord?!
Video: Sterrenkok Martin kookt uit het voedselpakket

Nieuwsgierig?

Wil je weten hoe het is geworden? Kijk morgen! 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.