Regio Hengelo

Ruim 6.000 euro bij Santa Walk Hengelo, speciaal voor voor Team Niels

Ruim 6.000 euro is opgehaald met de Santa Walk die vanmiddag is gehouden in Hengelo. Deelnemers konden een kerstmannenoutfit kopen. De opbrengst gaat naar Join4Energy, die zich inzet voor de strijd tegen energiestofwisselingsziekten. En dan met name naar Team Niels, genoemd naar Niels Alberda, die dit jaar omkwam bij de voorbereidingen van de beklimming van de Mont Ventoux.
De loop is een initiatief van prins Dennis van de Hengelose carnavalsvereniging De Windbuul'n, een goede vriend van Niels. De stichting Join4Energy werd benaderd met de vraag of het een goed idee zou zijn om de Santa Walk te houden voor Team Niels.

Motorbegeleider

Niels Alberda was de partner van Kim Vollenbroek, die zich al enkele jaren inzet voor Join4Energy. Het leek Niels een leuk idee om als motorbegeleider dit jaar mee te gaan naar de jaarlijkse beklimming van de Mont Ventoux, waarbij geld wordt ingezameld voor de strijd tegen stofwisselingsziekte.
In de voorbereiding ging het mis en kwam Niels op de berg om het leven bij een verkenning van de route. Kim wil nu met haar 16-jarige dochter Sophie in mei volgend jaar meedoen aan de beklimming, ter nagedachtenis aan Niels.

'Supertrots'

"Het wordt voor mij de eerste keer", vertelt Sophie. "Maar het gaat zeker lukken en ik vind het geweldig wat al deze mensen vandaag voor ons doen. Ik ben ook supertrots op mijn school, het Montessori College, dat ook erg veel voor me heeft gedaan."
Om twee uur vanmiddag klonk het startschot voor de Santa Walk. Een route van anderhalve kilometer door de binnenstad van Hengelo, die wandelend en zingend werd afgelegd. Onderweg moesten de deelnemers enkele stempels ophalen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.