nieuws

Uitgevallen Smeets verliest met handbalsters halve finale EK van Frankrijk

Martine Smeets
Martine Smeets © ANP
Goud op een groot toernooi blijft vooralsnog een droomwens voor de Nederlandse handbalsters. De ploeg van bondscoach Helle Thomsen boog in de halve finales van het EK diep voor gastland Frankrijk. Buitenspeelster Martine Smeets uit Geesteren viel aan het begin van de tweede helft uit met een blessure, waarschijnlijk aan haar kuit.
De regerend wereldkampioen won in de kolkende arena van Parijs Bercy met 27-21 en treft nu Rusland.Oranje veroverde de afgelopen jaren al zilver op het WK van 2015 en het EK van 2016. Vorig jaar was er brons op het WK. Nu wacht er weer een strijd om het brons, zondag tegen Roemenië.
Een finaleplek bleek te hoog gegrepen tegen een ontketende Franse ploeg, die volop profiteerde van het thuisvoordeel met 13.000 luid schreeuwende fans op de tribunes. Hoewel Oranje in de eerste helft goed partij bood onder aanvoering van de herstelde Nycke Groot en de gedreven Angela Malestein, brak de weerstand tegen de furieuze Françaises in de tweede helft en liep de achterstand snel op.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.