Lelystad

Europarlementariër Schreijer verwijt Nederland arrogantie in luchtvaartdebat

Volgens Annie Schreijer denkt Nederland dat het binnenskamers wel kan regelen dat Lelystad Airport kan uitbreiden als overloop van het overvolle Schiphol. Die houding wordt bij de Europese Commissie niet gewaardeerd.
"Het gaat hier wel om de burger, die moet weten wat wij als politici met elkaar doen. We denken in Nederland veel te vaak dat Brussel gaat doen wat Nederland wil maar het is juist andersom", zegt CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik in reactie op het afketsen van de derde VVR - het verhuisplan van de minister - voor Lelystad Airport. "We hebben in Europa met z'n allen afspraken gemaakt en die zet je niet zomaar even aan de kant."

Binnenskamers

"Zeker als het gaat om vliegvelden en aanvliegroutes heb je met Europa en daarbuiten te maken, daar kun je niet binnenskamers mee aan het schuiven gaan. We denken vaak dat Brussel gaat doen wat Nederland wil maar het is andersom." De Twentse afgevaardigde maakt duidelijk dat Cora van Nieuwenhuizen niet om Europa heen kan.

Nieuw ontwerp

VVD Tweede Kamerlid Remco Dijkstra wilde voor onze camera reageren op de uitlatingen van Annie Schreijer. Tijdens deze opname was nog niet bekend dat de partijgenoot van Dijkstra dezelfde dag een bom liet vallen met het nieuwe ontwerp Luchthavenbesluit. Daarmee lijkt het dat Cora van Nieuwenhuizen haar voornemen om vertrouwen te herstellen, heeft laten varen en het is onbekend of Dijkstra hier ten tijde van de opnames van op de hoogte was.
Dijkstra zegt: "Het zou mooi zijn als zij in Brussel het Nederlandse belang benadrukt, zodat Lelystad Airport op tijd open kan."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.