jaap stam

Groot Onderhoud met Jaap Stam: "Mocht PEC Zwolle ooit bij me uitkomen denk ik daar zeker over na"

Pearl Jam, Metallica en Kane komen voorbij, maar natuurlijk gaat het in 'Groot Onderhoud" met Jaap Stam vooral over voetbal. De trainer uit Kampen zit momenteel zonder club en schoof vanmorgen een uur lang aan op Radio Oost om te praten over zijn eerste sabbatical in jaren.
Jaap Stam (46) werd in maart ontslagen bij Reading. In het radioprogramma “Groot Ondehoud” met Daniel Godinho Veiga gaat Stam uitgebreid in op de roerige periode in Engeland en op de vraag of hij wel eens de volgende trainer van PEC Zwolle zou kunnen worden?

Nadenken

“Mocht het ooit zo zijn dat ze me bij me uitkomen ga ik daar zeker over nadenken”, zegt Stam. “Maar op dit moment ben ik daar niet mee bezig. Van ‘t Schip is denk ik een goede capable trainer. Hem een beetje kennende is het een type die er alles aan gaat doen om het tij weer te keren."

Huis in de buurt

Stam snapt dat zijn naam genoemd wordt als mogelijke opvolger van Van 't Schip die onder druk staat in de provinciehoofdstad. In de buurt van Zwolle is Stam bovendien bezig met het verbouwen van een huis. "Ja dat is ook zo. En als het zo zou zijn, zullen heel veel mensen daar misschien ook blij mee zijn, maar op dit moment denk ik daar nog niet bij na."

Muziek

In Groot Onderhoud kiest Stam ook zijn favoriete muziek. Zo speelt hij onder meer ‘That’s The Way It Is’ van Bruce Hornsby. “Soms gaan dingen zoals ze gaan. Zoals bijvoorbeeld nu. Ik zit zonder club, maar op dit moment is het eigenlijk wel prettig dat je geen werk hebt en andere dingen kunt doen.”

Praatprogramma's

Zo is Stam vooral bezig met het trainen van zijn zoontjes, en is hij verder druk aan het klussen. Verder opereert de 67-voudig international in de luwte. De enige voetbalwedstrijd die hij dit seizoen bezocht was PEC Zwolle-PSV, en ook op tv is Stam nog nauwelijks te zien geweest sinds zijn vertrek bij Reading. “Ik heb geen zin om in programma’s te verschijnen om me naar een club te praten. Je kunt voor de tv wel een prachtig verhaaltje vertellen, maar je mag verwachten dat clubs wel iets verder kijken dan dat.”

Drive

De drive om een goede trainer te worden is bij Stam net zo groot als toen hij speler was. “Mijn droom is om uit te komen op hetzelfde niveau als waar ik acteerde toen ik speler was.”

Penalty niet over, maar tegen de lat

Verder gaat het in de uitzending ook over strafschoppen. Met Reading liep hij promotie naar de Premier League mis door verlies in een strafschoppenserie en zelf miste hij op het EK 2000 een strafschop. "Iedereen denkt altijd dat die bal over ging, maar hij raakte de lat." De uitzending van Groot Onderhoud is in het audiofragment is zijn geheel terug te luisteren. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.