Hoofdklasse: Staphorst winterkampioen na misstap Excelsior'31, DETO verliest kelderkraker

Staphorst gaat als koploper de winterstop in. De formatie van trainer Dennis van Toor won als enige Overijsselse ploeg vandaag in de zaterdaghoofdklasse en neemt daardoor de koppositie over van Excelsior'31, dat onderuit ging. Onderin de hoofdklasse verloor DETO de kelderkraker bij hekkensluiter WHC (2-0).

DETO kwam na ruim een half uur op achterstand in Wezep. Vanuit een hoekschop wist Van Marle de 1-0 achter doelman Stopel te knikken. Na rust ging DETO nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker en kreeg het kansen via Aman en Shayesteh. Uiteindelijk besliste Van Marle vlak voor tijd de wedstrijd door eenvoudig de 2-0 binnen te schuiven. 

Excelsior'31 geeft koppositie weg

Excelsior'31 gaf vandaag de koppositie uit handen door een 2-0 nederlaag te lijden bij Flevo Boys. Rorije zette de thuisploeg tien minuten voor rust op voorsprong. De Rijssense ploeg kon daar weinig tegenover stellen. Een kwartier voor tijd bepaalde Johan Tiems de eindstand op 2-0.

Staphorst winterkampioen

Achtervolger Staphorst profiteerde optimaal van de nederlaag van Excelsior. Op bezoek bij csv Apeldoorn werd met 0-2 gewonnen. Vlak voor rust miste Veldmate nog een strafschop, maar tien minuten voor tijd was Van 't Ende wel trefzeker vanaf elf meter. Een minuut later gooide Mijnheer het duel in het slot (2-0) en daardoor is Staphorst winterkampioen in de hoofdklasse.

Berkum verliest bij AZSV

Berkum leed vanmiddag de derde opeenvolgende nederlaag. Op bezoek bij AZSV ging de ploeg uit Zwolle met 1-0 onderuit. Acht minuten voor rust wist Te Veluwe de enige treffer van de wedstrijd te maken. 

Zure nederlaag SVZW

SVZW ging onderuit op eigen veld. Ali zette de bezoekers uit Doorwerth na een klein kwartier op voorsprong, maar na een half uur bracht Smit de stand - met een geplaatst schot - in evenwicht: 1-1. Voor rust kwamen DUNO weer op voorsprong via Talsma. Aan het begin van de tweede helft werd de marge weer hersteld door de thuisploeg dankzij De Jong. Vlak voor tijd ging de zege alsnog naar de bezoekers. Talsma werd matchwinner: 2-3.

Foto: Henk Steen

Genemuiden onderuit

Ook Genemuiden wist niet te winnen. In eigen huis ging de ploeg van Jan van Raalte met 1-0 onderuit tegen Urk. Al na zeven minuten viel de openingstreffer en die kwam op naam van Van Slooten. Dat bleek uiteindelijk ook het slotakkoord. 

Bekijk hier de uitslagen en stand in de hoofdklasse en de statistieken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: