Samen voor de Voedelbank

Overijsselse voedselbanken kijken terug op een geslaagde actie

De actie Samen voor de Voedselbank, is volgens Toon Metz van de Voedselbank Raalte/Olst-Wijhe een groot succes. "We zijn zo blij met de opbrengst, je wordt er stil van", aldus Toon.
"Met de opbrengst die hier in het magazijn in Raalte staat kunnen wij ruim zeven maanden verder. Natuurlijk aangevuld met verse producten en brood".
Volle kratten voor de Voedselbank Raalte e.o.
Volle kratten voor de Voedselbank Raalte e.o. © Esther Rikken

Een onmogelijke opdracht

"Vorig jaar dacht ik, we hebben het hoogtepunt bereikt, meer ophalen is onmogelijk. Maar ook dit jaar blijkt dat de mensen in Overijssel geven aan de voedselbank".
Noaberschap
Noaberschap © Esther Rikken

Succesvol

Ook vanuit de overige veertien Overijsselse voedselbanken komen positieve geluiden. Tienduizend euro voor Rijssen Holten. De Voedselbank Hardenberg Ommen verwacht een jaar lang pakketten te kunnen vullen. In Zwolle alleen maar hartverwarmende reacties vanuit de bevolking. We kunnen stiekem alvast concluderen dat Samen voor de Voedselbank leeft in Overijssel en dat de actie, zonder dat we de eindopbrengst inzichtelijk hebben, ook dit jaar succesvol is geweest.
Noaberschap
Noaberschap © Esther Rikken

Noaberschap

"Ik wil alle Overijsselaars bedanken die zich in hebben gezet voor de actie Samen voor de Voedselbank. Want waar in Overijssel we ook wonen en aan welke voedselbank we ook hebben geschonken, we hebben allen één ding gemeen, het Noaberschap", aldus een zichtbaar blije Metz.
Een blijde Toon Metz
Een blijde Toon Metz © Esther Rikken
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.