Deventer

Krol glundert na primeurs in Thialf: "Totaal niet verwacht zo goed te zijn"

Thomas Krol
Thomas Krol © ANP
Thomas Krol verraste vanmiddag vriend en vijand door in een ijzersterk deelnemersveld de 1.500 meter te winnen bij de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen. Het was voor de schaatser uit Colmschate de eerste wereldbekerzege uit zijn carrière.  
Krol reed een toptijd van 1.43,78 en liet daarmee de concurrentie ruim achter zich. Na afloop kon hij het eigenlijk zelf nog niet geloven. "Een mijlpaal? Dat kun je wel zeggen", glunderde hij voor de camera's van de NOS. "Ik weet eigenlijk niet waar het 'm in zit. Ik heb hard getraind en een wereldbeker overgeslagen. Ik had eerlijk gezegd totaal niet verwacht dat ik zo goed zou zijn."

Twee primeurs

Krol is trots op het feit dat hij eindelijk eens op de hoogste trede staat. "Ik heb überhaupt nog nooit op een wereldbeker hoger dan een derde plek behaald. Ik wilde dat zo ontzettend graag en ben zo blij dat het gelukt is. Ik heb ook nog nooit onder de 1.45 gereden in Thialf en nu rijd ik ineens 1.43. Dit is wel een droom die uitkomt", aldus de schaatser van Team Jumbo.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.