PEC Zwolle speelt degradatieduel tegen NAC Breda doelpuntloos gelijk

PEC Zwolle heeft het belangrijke duel in de onderste regionen van de eredivisie tegen NAC Breda niet weten te winnen. In Zwolle kwamen beide ploegen niet tot scoren.

Bij Zwolle stond Boer weer onder de lat. Hij kreeg de voorkeur boven Van der Hart. De eerste grote kans was voor de bezoekers. Na acht minuten schoot Te Vrede echter op de benen van Boer. Aan de andere kant werd een schot van Flemming geblokt door Klomp. Te Vrede was even later opnieuw dichtbij, maar kopte naast en kort daarna in de handen van Boer.

Kansenregen PEC

Na een half uur was Zwolle dicht bij de openingstreffer. Flemming miste een voorzet, maar Van Crooij niet. Van Leer bracht redding voor NAC. Ook Namli probeerde het en vond de doelman op zijn pad. Zwolle bleef sterker. Van Crooij zag een inzet geblokt worden en Van Duinen schoot over. Ehizibue kreeg kort voor rust een goede kans, maar mikte net naast. IN blessuretijd schoten ook Lam en Van Crooij nog, gescoord werd er echter niet voor rust.

Geen doelpunten

Het eerste schot van de tweede helft kwam van Leigh en ging over. Daarna duurde het weer even voordat er kansen kwamen. Van Crooij was een kleine twintig minuten voor het einde dichtbij, maar krulde de bal naast het doel van NAC. Aan de andere kant schoot Te Vrede met een volley hard over. Rosheuvel was vijf minuten voor het einde nog dichterbij, maar ook hij schoot over. Gescoord werd er dus niet in Zwolle. Die ploegt staat nu op 15 punten uit 16 duels en is veertiende in de stand.

PEC Zwolle - NAC Breda 0-0

Arbiter: Van Boekel

Geel: Van Polen, Verschueren, Te Vrede

PEC Zwolle: Boer; Ehizibue (Van den Berg/77), Lam, Bouy, Paal; Van Polen, Van Duinen, Dekker (Elbers/61); Namli, Flemming, Van Crooij.

NAC Breda: Van Leer; Van Anholt, Klomp, Koch, Mets; Leigh, Verschueren, Korte (Fernandes/81), El Allouchi; Rosheuvel (Mühren/88), Te Vrede.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de eredivisie en hier de statistieken van de spelers van PEC Zwolle.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
PEC Zwolle Zwolle Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: