Heracles Almelo

Heracles Almelo kan met man minder niet stunten tegen PSV

Heracles Almelo heeft vanavond het thuisduel tegen koploper PSV verloren. De thuisploeg speelde een helft met een man minder na rood voor Jesper Drost en ging, uiteindelijk met negen man, met 4-0 onderuit.
Kuwas kreeg na drie minuten al een goede kans om Heracles op voorsprong te zetten, hij schoot snoeihard over. Even later zette Peterson voor, maar stond er niemand voor het doel. Aan de andere kant was het wel raak bij de eerste echte kans. Hendrix vond Bergwijn, die speelde Sama uit en tikte de 0-1 binnen.

Effectief PSV

Heracles speelde niet veel minder dan de koploper, maar zag die ploeg erg effectief was. Na ruim een half uur kopte Schwaab de 2-0 binnen na doorkoppen van De Jong bij een hoekschop. Aan de andere kant probeerde Merkel het maar eens, zijn schot ging over. Gutiérrez leek het duel namens PSV als voor rust te beslissen, maar schoot voorlangs.

Vervelend slot Heracles

Kuwas moest vlak voor rust de 1-2 maken, maar oog-in-oog met Zoet schoot hij naast. In blessuretijd moest Heracles ook nog eens met tien man verder. Drost raakte het gestrekte been van Rosario. In eerste instantie kreeg hij alleen een reprimande van Higler, maar die werd door de VAR naar het scherm geroepen en gaf daarna direct rood. Even later was het rust.

Kansen Kuwas

Na rust geloofde PSV het wel en was het voor Heracles lastig met een man minder. Toch kwam de ploeg er een paar keer gevaarlijk uit en dan vooral Kuwas. Eerst met een halve omhaal, daarna met een schot en na ruim een uur kon hij op Zoet af, maar werd hij gestuit door Viergever.

Dumfries beslist duel

Een kwartier voor het einde was Bergwijn dicht bij zijn tweede treffer van de avond, maar mikte net langs de verkeerde kant van de paal. Kort daarna was het wel raak. Dumfries kopte raak uit een hoekschop. In blessuretijd kreeg ook Czyborra nog rood. De invaller stopte een inzet op de doellijn met zijn handen en moest vertrekken. Pereiro miste de gegeven strafschop, maar scoorde twintig seconden later wel en bepaalde de eindstand op 0-4.

Heracles Almelo - PSV 0-4

0-1 Bergwijn (11)
0-2 Schwaab (33)
0-3 Dumfries (79)
0-4 Pereiro (90+4)
Arbiter: Higler
Geel: Duarte, Sama, Blaswich, Rosario, Merkel
Rood: Drost (45+2), Czyborra (90+2)
Bijzonderheid: Pereiro mist strafschop (90+4)
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann, Sama, Van Hintum (Czyborra/62); Osman, Drost, Merkel, Duarte (Dos Santos/76); Kuwas, Peterson (Konings/82).
PSV: Zoet; Dumfries, Schwaab, Viergever, Angeliño; Rosario (Malen/73), Hendrix (Rigo/88), Gutiérrez; Lozano, De Jong, Bergwijn (Pereiro/85).
Bekijk hier de andere uitslagen, het programma en de stand in de eredivisie en hier de statistieken van de spelers van HHC na vandaag.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.