Diederik Boer

Diederik Boer zag basisplaats niet aankomen: "Zorgen dat je klaarstaat"

Diederik Boer stond vanavond ineens in de basis bij PEC Zwolle. Coach John van 't Schip zei onlangs de voorkeur te geven aan de goed presterende Mickey van der Hart, maar koos toch ineens voor de ervaren Boer. En dat was ook voor de doelman een verrassing.
"Ik zag hem niet aankomen twee wedstrijden voor de winterstop. Het gebeurt wel, dan moet je zorgen dat je klaarstaat." Volgens Van 't Schip heeft Zwolle meer leiding van achteruit nodig en is daarom gekozen voor Boer. "Uiteindelijk gaat het om ballen tegenhouden en dat is dan een plus die ik heb volgens de trainer. Blij dat hij ervoor gekozen heeft om mij te laten spelen vandaag", aldus de doelman.

Schieten niets op

Hij hield tegen NAC wel zijn doel schoon, maar collega Van Leer deed dat ook in het degradatieduel en dus schoot PEC er weinig mee op. "Voor ons telde maar één ding vandaag en dat was de overwinning. Zodat je het gat naar onderen kon vergroten en de aansluiting naar de middenmoot pakt. Dat is niet gebeurd. En dus schieten we er niets mee op." Toch vond hij het gelijkspel niet vreemd: "Ik denk dat er niet echt een ploeg aanspraak maakte op de overwinning. Dus het gelijkspel was denk ik wel terecht." In de video het hele gesprek.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.