Pers geboycot door boevenbende tijdens Deventer Dickens Festijn

Doorlopen! Wegwezen! U hoort hier niet! De 19e-eeuwse straatkinderen in het historische Bergkwartier zijn niet gediend van vragen van de pers.

Het zijn de personages uit Oliver Twist, één van de bekendste boeken van Charles Dickens, die op een dwingende manier de dienst uitmaken op de eerste dag van het Deventer Dickens Festijn. "Wij een boevenbende? Hoezo? Doorlopen! En snel!"

Zakkenrollers

Tienerjongens zijn het, of vaak nog jonger, die zich al zakkenrollend door het 19e-eeuwse Londen begeven. Of beter, een weekend lang in het historische Deventer Bergkwartier te zien zijn. Ze maken onderdeel uit van de 950 acteurs die in vol ornaat de Victoriaanse tijd doen herleven.

Inclusief Queen Victoria, die op een koninklijke draagbaar door de kronkelende straatjes wordt gedragen. Begeleid door doedelzakken, zangkoortjes, schoolklasjes, kinderwagens, deftige dames, hooghartige heren, schoorsteenvegers, doodgravers en ga zo maar door. Ook zondag van 11 tot 17 uur nog te bewonderen in de straatjes rondom de Deventer Bergkerk.

In de bijgaande video het bewijs; de pers wordt niet gepruimd tijdens Dickens.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Deventer dickens Nieuws
Deel dit artikel: