Almelo

Vader ziet eigen zoon aan voor inbreker in Almelo

Voetstappen in de sneeuw
Voetstappen in de sneeuw © Instagram / wijkagentmvanlubek
Een opvallend misverstand in Almelo vannacht. Meerdere politieauto's kwamen af op een melding van een inbraak, maar de 'inbreker' bleek bij nader inzien weinig kwaads in de zin te hebben en enkel te willen slapen in zijn ouderlijk huis.
De politie kreeg een melding van een bewoner die een inbreker dacht te horen in zijn huis. In de straat aangekomen zagen agenten al schoenafdrukken in de sneeuw, die rechtstreeks naar de woning liepen. "Een klassiek droomscenario doemt in onze gedachten op", schrijft wijkagent Martijn van Lubek.

Bekende stem

Toen agenten het huis binnengingen, werd op de bovenverdieping inderdaad een man aangetroffen. De man gaf aan niet in het huis te wonen. De stem van de 'inbreker' kwam de bewoner echter behoorlijk bekend voor: het bleek zijn eigen zoon te zijn.
"De zoon woonde elders en had een paar borrels gedronken. Hij wilde niet meer in de auto stappen en besloot daarom maar lopend naar zijn ouderlijk huis te gaan, om daar te gaan slapen", schrijft Van Lubek. "Resultaat: een leuke melding en een flinke adrenalinestoot voor vader. Bovenal toch een goede keus van zoon."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.