drugs

Burgemeester en politie kregen signalen van drugshandel in Hardenbergs café

Vermoedens over het gebruik van harddrugs en de handel daarin hebben geleid tot onmiddellijke sluiting van Café Bar De Buurman aan de Voorstraat in Hardenberg. Bij een politie-inval werd afgelopen nacht inderdaad een hoeveelheid vermoedelijke harddrugs in de horecazaak aangetroffen, zo laat een woordvoerder van Hardenberg weten.
De politie kreeg signalen dat in en rond café De Buurman door bezoekers harddrugs wordt gebruikt en verhandeld. Daarom is in overleg met het Openbaar Ministerie en burgemeester Peter Snijders van Hardenberg besloten tot een controle van het café. 

De politie ging afgelopen nacht omstreeks 01.00 uur het café binnen. Op dat moment waren er ongeveer 65 personen aanwezig. Het gehele café is doorzocht en alle cafébezoekers zijn gecontroleerd. De aangetroffen harddrugs zijn in beslag genomen. Uit onderzoek moet definitief blijken of dit harddrugs betreft.

Aanhouding

Bij de controle is een man aangehouden omdat hij weigerde mee te werken en vervolgens politiemensen bedreigde en beledigde. De man is voor nader onderzoek ingesloten. 

Café week dicht

De burgemeester is verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid in de gemeente. Volgens artikel 174 van de Gemeentewet geldt dat ook voor publieke gelegenheden zoals een café. Op basis van de informatie uit de eerdere politierapportage en de situatie zoals die tijdens de controle is aangetroffen, heeft de burgemeester besloten café De Buurman per direct voor de duur van een week te sluiten.
In afwachting van de officiële politierapportage met daarin de bevindingen van de controle en het advies van de politie beraadt de burgemeester zich of het café langer dicht moet. "Criminele en ondermijnende activiteiten als drugsgebruik en drugshandel worden niet getolereerd in Hardenberg. Samen met politie en justitie treden we op als dat nodig is. Hardenberg moet een plek zijn waar inwoners veilig zijn en zich veilig voelen. Dat geldt ook voor de horecagelegenheden", aldus burgemeester Snijders.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.