dickens

Bezoekers van Dickens Festijn in Deventer vergeefs op zoek naar Scrooge

Het Dickens Festijn in Deventer blijft ook na 28 afleveringen onveranderd een succesverhaal. Net als voorgaande jaren waren dit weekeinde de wachtrijen van bezoekers die toegelaten wilden worden tot het evenement in de Walstraat en het middeleeuwse Bergkwartier lang, erg lang.
'Dickens' trok over beide dagen 125.000 belangstellenden uit binnen- en buitenland. Allemaal tevergeefs op zoek naar Scrooge, die er niet was ditmaal.

Event

Het kerstevenement in de Koekstad is uitgegroeid tot een 'Event' van internationale allure, erkent organisator Hein te Riele. Niet alleen weten steeds meer mensen van over de grens, met name uit Duitsland, het Dickens Festijn in Deventer te vinden, de organisatie van het evenement neemt ook in gewicht toe. ''Met name op het gebied van de veiligheid. Want zoveel mensen tegelijk ontvangen in je stad, dat vraagt om een zorgvuldige voorbereiding en goed gastheerschap", zegt Te Riele.
Het Dickens Festijn zelf blijft ook groeien. Te Riele maakt trots melding van het feit dat dit weekeinde 350 acteurs door de straten liepen. Zeventig meer dan vorig jaar. "Veel jongeren van het theaterschip zijn aangesloten. Zij spelen hun eigen verhaal."

Scrooge in ziekenhuis

Veel nieuwe gezichten in de Deventer versie van het Dickens-kerstverhaal dus. Maar het publiek was op zoek naar de belangrijkste speler, de ouwe rijke gierigaard Scrooge. Die was er niet. Te Riele vertelt waarom: "Acteur Loek van Voorst was vlak voor het evenement ziek geworden en hij ligt nu in het ziekenhuis. Ik hoop dat het beter gaat met hem."
Hein te Riele maakt van de gelegenheid gebruik door te vertellen dat hij zelf volgend jaar niet terugkeert als organisator van het Dickens Festijn. Hij laat het na al die jaren over aan anderen om de Deventer succes-story een vervolg te geven. Hij is benieuwd naar wat er nog meer gaat komen. "Per slot van rekening is Deventer deze dagen met zoveel mensen op de been altijd even de hoofdstad van Oost-Nederland."        
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.