nieuws

Kiesweek van start bij RTV Oost: nog scherpere keuzes maken over Overijssel

Kiesweek van start bij RTV Oost
Kiesweek van start bij RTV Oost © RTV Oost
Hèt Verkiezingsprogramma van Overijssel van RTV Oost gaat een nieuwe fase in. Vandaag start de kiesweek waarin elke dag één van de hoofdthema's nog eens de revue passeert. Met als doel: nog scherpere keuzes maken zodat uiteindelijk per thema de drie beste ideeën overblijven; goud, zilver en brons.
RTV Oost trapt vandaag af met het thema Verkeer en mobiliteit. Zometeen praat in Klaarwakker Eric Neef van de Mobiliteitsalliantie en ANWB over de opgave waarvoor de politiek de komende vier jaar staat. Zo schuift elke dag een specialist aan die de dag neerzet en de discussie als het ware opent. Waar moet het naartoe op het gebied van verkeer in Overijssel? Of in de cultuur, landbouw en natuur of duurzame energie. 
Basis voor de kiesweek is het concept verkiezingsprogramma dat de redactie van RTV Oost heeft geschreven. Dit document is samengesteld uit de duizenden reacties die binnenkwamen van het Overijsselse publiek op verschillende stellingen over verkeer, landbouw, cultuur en duurzame energie. 
Ook deze week kan de Overijsselaar, de bezoeker van de site, app en Facebookpagina van RTV Oost weer meepraten over de soms lastige keuzes voor Overijssel. Daarnaast gaat RTV Oost de straat op om te horen hoe mensen denken over belangrijke thema's in de Overijsselse samenleving.
In Overijssel vandaag is elke dag een reportage te zien over één van de thema's. Daarnaast schuift een gast aan in dat programma en op de radio in Afslag Oost. 
Uiteindelijk wordt met de input die deze week binnenkomt het definitieve verkiezingsprogramma van Overijssel geschreven. Dat wordt volgend jaar aangeboden aan de provincie Overijssel.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.