cultuur

Lichtbeelden, LEGO, en schaatsen

Geniet van een schitterende Zwolse binnenstad, bouw de mooiste LEGO-creaties, combineer kunst en culinair, of bind de ijzers onder in Raalte. In het laatste weekend van het jaar hoef je je niet te vervelen.

Lichtbeeldenroute

Het licht schittert je tegemoet in de Zwolse binnenstad. De straten, pleinen en bruggen zijn tijdens deze donkere dagen sfeervol verlicht. Daarnaast zijn er 12 prachtige eyecatchers geplaatst. Deze bijzondere grote lichtobjecten vind je op verschillende plekken in de binnenstad. Dus trek je wandelschoenen aan en geniet van de mooie oude binnenstad.
Lichtbeeldenroute
Lichtbeeldenroute © RTV Oost

Midwinterwandeltocht

Loop zaterdag en zondag mee met deze sfeervolle wandeltocht door het winterse Vechtdal en geniet van de klanken van de midwinterhoorn. Het mooie Vechtdal vormt het decor van de Midwinterwandeltocht in Dalfsen. Je kunt 8, 13 of 20 kilometer lopen. Langs de route staan groepjes midwinterhoornblazers. Bij de rustposten onderweg kun je je wandeljaar met snert en Glühwein sfeervol afsluiten. Op naar de oliebollen en naar 2019.
Midwinterwandeltocht
Midwinterwandeltocht © RTV Oost

LEGOfestijn

Het LEGOfestijn Bouwblokjes tovert de Evenementenhal Hardenberg om tot een LEGO walhalla voor jong en oud en is dit jaar grootser dan ooit! Kom je ook op zaterdag en zondag? Naast LEGO Bouwhoeken, waar je naar hartenlust zelf kan bouwen, zijn er fascinerende legocreaties te bewonderen.  Met diverse attracties, springkussens en een racebaan is het één groot speelparadijs voor kinderen.
LEGOfestijn
LEGOfestijn © Pixabay

Kunst & Culinair

Zondag kun je tussen 11.00 en 14.00 uur heerlijk brunchen in Museum No Hero in Delden, want kunst en culinair gaan perfect samen! Laat je daarna verrassen door de prachtige  collectie internationale kunst. Negen zalen, gevuld met een prachtige selectie schilderijen, beelden, meubels en een enkele klok, tonen je een beknopt overzicht van vijf eeuwen internationale kunstgeschiedenis, verdeeld over vijf continenten.
Kunst & Culinair
Kunst & Culinair © Museum No Hero

Raalte on ice

Het centrum van Raalte is omgetoverd tot een grote ijsbaan. Daar moet je bij zijn! Elke dag is de schaatsbaan open. Zaterdag is er een gave Kids disco on Ice en zondag is er live muziek in de Icebar. Wil je ook eens curling uitproberen? Huur dan een baan.
Raalte on ice
Raalte on ice © Pixabay
Kijk voor alle uit-tips op OverUIT of download de gratis app
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.