Kingsley Ehizibue

PEC Zwolle gaat ondanks zorgen in competitie vol voor beker

Trainer John van 't Schip weigert om het bekerduel met AZ als een tussendoortje te zien op weg naar de belangrijke competitiewedstrijd van vrijdag tegen VVV-Venlo. "Elke wedstrijd is belangrijk, dus deze ook. Daarnaast heb ik niet heel veel te kiezen."
Met dat laatste doelt de trainer op de vele blessures in zijn team. Want zoveel smaken zijn er niet. "Heb je afgelopen weekend gezien wie ik allemaal nog op de bank had? Dat was niet veel." Naast twee keepers had Van 't Schip alleen Elbers, Van den Berg, Kaptein, Ligeon en Van den Belt op de bank zitten. Onder meer Tripaldelli, Scamacca, Leemans, Hamer en Genreau ontbraken door blessures. Daarnaast is Lachman nog tot de winterstop door de club geschorst. 

Leemans en Ehizibue

Voor het bekerduel tegen AZ heeft de trainer nog geen spelers terug. Voor Clint Leemans komt waarschijnlijk ook het duel van vrijdag in Venlo te vroeg, al houdt Van 't Schip daarover nog een slag om de arm. De middenvelder heeft last van een enkelblessure. Kingsley Ehizibue is wel inzetbaar. Hij viel zaterdag uit met hamstringklachten.

Opnieuw AZ in de beker

Voor het tweede jaar op rij speelt PEC Zwolle uit in Alkmaar voor de beker. Vorig seizoen verloor het in de kwartfinale met 4-1. Eerder dit seizoen speelde PEC Zwolle met 2-2 gelijk bij AZ. "Toen hadden we het in de beginfase heel lastig, maar knokten we ons daarna terug", vindt Van 't Schip.
Het duel tussen AZ en PEC Zwolle begint dinsdag om 20:45 uur en is te volgen via Radio Oost. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.