ps2019

Kiesweek: openbaar vervoer belangrijk, maar N35 heeft de hoogste prioriteit

Die N35, pak die maar eens goed aan. Dat was vanmiddag tijdens een live Facebooksessie bij RTV Oost de eindconclusie van verkeersdeelnemers Arnold Roolvink en Dean van het Laar uit Vriezenveen. Arnold rijdt vier keer per week over de N35 tussen Raalte en Almelo. Student Dean maakt veel gebruik van het openbaar vervoer, maar gaat ook geregeld met de auto.
Dean studeert aan Windesheim. Vanuit Vriezenveen is het elke ochtend een flinke onderneming om daar met het openbaar vervoer te komen. "Van deur tot deur ben ik toch zeker anderhalf uur onderweg. Best lang voor een afstand waarover je met de auto drie kwartier doet."

Te vol

Toch is Dean best te spreken over de treinen van Keolis die nu op zijn traject richting Zwolle rijden. Zeker in de daluren gaat dat prima, vindt de student, die daar in de persoon van Arnold geen medestander in vindt tijdens de 'praat mee'. "Mijn vrouw heeft onlangs twee keer in een week meegemaakt dat ze op weg naar haar werk niet mee kon met de trein van Raalte naar Zwolle omdat die te vol zat."
Dat herkent Dean dan wel weer. "In Almelo waar ik in stap, valt dat nog mee, maar naarmate de reis vordert, wordt het wel steeds drukker, maar de trein zit minder vol dan toen de NS nog op het traject reed."

Paar kilometer lopen

Over busvervoer in de provincie zijn de heren het wel eens. Dat moet gewoon goed geregeld zijn. "In Luttenberg is het een paar kilometer lopen naar de dichtstbijzijnde bushalte en die overwegen ze in februari weg te halen", verzucht Arnold. 
Natuurlijk, het spoor is heel belangrijk, maar absolute topprioriteit moet natuurlijk de weg hebben, vinden de twee gasten aan tafel. "Van Raalte tot voorbij Nijverdal gaat het nog wel, maar daarna sta ik elke dag in de file", zegt Arnold.

Meebetalen

"Het is inderdaad een Rijksweg, maar als het kan, moet de provincie daar toch aan meebetalen", vindt Dean. Een constructie die wel vaker gekozen wordt, bijvoorbeeld als de provincie maatregelen voorfinanciert. Als openbaar vervoergebruiker sluit Dean zich dus aan bij zijn tafelgenoot. 
"De N35 zo snel mogelijk aanpakken", geeft Dean aan. Een voorzet die makkelijk wordt ingekopt door Arnold. "En dan vooral het stuk vanaf Wierden tot aan kruispunt Bos bij Raalte."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.