Westerhaar

Geen stank voor dank, maar een surprise van buschauffeurs voor plaspauzes

Esther Stroot namens de chauffeurs van Syntus, Raymond Berghuis en Menno Aalvink van Keolis.
Esther Stroot namens de chauffeurs van Syntus, Raymond Berghuis en Menno Aalvink van Keolis. © RTV Oost
Nee, het is bepaald niet alleen maar stank voor dank. Want daarvoor zijn de buschauffeurs van de diverse streekvervoerders te blij met de mogelijkheid om in Westerhaar even naar de wc te kunnen. Vandaar dat ze maandagochtend op de stoep stonden met een bedankje. En het nieuws dat Keolis extra wc-units gaat plaatsen voor haar chauffeurs.
Het was de afgelopen zomer volop in het nieuws: buschauffeurs die in staking gingen omdat ze geen vijf minuten plaspauze kregen.

Westerhaar belangrijk knooppunt
Op het platteland wordt zoiets vaak onderling geregeld. Zoals in Westerhaar, een belangrijk knooppunt omdat hier de busverbindingen vanuit Almelo, Hardenberg en Ommen samenkomen.

Chauffeurs en chauffeuses maken hier sinds jaar en dag gebruik van het toilet van drogisterij Berghuis, sinds 1996 gehuisvest in het centrum van het veendorp.

Bedankje
Een van de chauffeuses zorgde elke jaar weer voor een bedankje. In de vorm van een gigantische doos chocolade. Vanochtend kwam echter manager Menno Aalvink mee. “Met deze keer niet alleen wat lekkers, maar ook een envelop voor elke medewerker van de drogisterij met een kaart en een niet gering geldbedrag”, aldus drogist Raymond Berghuis.

Manager Aalvink kwam bovendien vertellen dat er op termijn wc-units worden geplaatst.

Plaspauzes
Volgens Aalvink zijn de veelbesproken plaspauzes ook onder de chauffeurs van Keolis onderwerp van discussie: “Al hebben wij het doorgaans goed geregeld omdat we her en der zo onze toiletvoorzieningen hebben. Niettemin komt het geregeld voor dat chauffeurs, vanwege een drukke dienst, hun toiletbezoek soms even moeten uitstellen.”

'Wippend achter stuur'

Keolis wil daar nu wat aan gaan doen door extra wc-units te plaatsen. “Het staat allemaal nog in de kinderschoenen, maar het gaat dan vooral om de plaatsen Westerhaar en Nijverdal. Daarmee willen we onze chauffeurs letterlijk ontlasten en voorkomen dat ze twintig minuten wippend achter het stuur hoeven te zitten.”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.