Docenten Landstede nemen meer tijd om leerlingen te coachen

Docenten nemen meer tijd om leerlingen te coachen en er is fors gesneden in het aantal directeuren. Dat zijn belangrijke redenen waarom Landstede in Zwolle na jaren weer goed scoort bij de leerlingen.

Landstede is de beste MBO-school in Overijssel zo blijkt uit de Keuzegids MBO 2019. Landelijk staat de school op plaats zeven. Vier afzonderlijke opleidingen zijn zelfs de beste van Nederland: Sport & Bewegen, Verkoop, Handel & Ondernemen en Dieren.

De docenten hebben gemerkt dat leerlingen niet alleen vragen hebben over de lesstof, maar ook over heel veel andere zaken. Als de docenten de tijd nemen om die vragen te beantwoorden wordt dat juist enorm gewaardeerd door de leerlingen waardoor ze ook beter presteren. Volgens één van de docenten gaat daar geregeld vrije tijd in zitten omdat leerlingen soms ook 's avonds of in het weekend een docenten weten te bereiken.

Verscherpt toezicht

Door het aantal directieleden terug te brengen zijn er bestuurlijk gezien veel kortere lijnen. Dat schept veel meer duidelijkheid over het beleid en scheelt ook veel tijd zei directeur Theo Rietkerk van de Landstede Groep. Door de goede prestaties gaat het financieel ook beter met de school. Een aantal opleidingen stond sinds een paar jaar onder verscherpt toezicht van de onderwijsinspectie. Deze toezicht is teruggebracht tot een normaal toezicht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Landstede Zwolle Nieuws
Deel dit artikel: