Goor

Komst van supermarkt in Goor nog lang niet zeker

Raad van State
Raad van State © Flickr Creative Commons / Edo Dijkgraaf
De komst van supermarkt Lidl aan de Kerkstraat in Goor is nog allerminst zeker. De gemeente Hof van Twente heeft daarvoor intussen wel een vergunning verleend. De advocaat van de gemeente zei vandaag bij het hoger beroep voor de Raad van State dat die vergunning alleen maar bedoeld is om de kans op een schadeclaim van Lidl te beperken.
De vergunning kan volgens de advocaat toch niet worden gebruikt, want Lidl heeft ook nog een vergunning nodig voor het in- en uitrijden naar de laad- en losplaats. Die uitrijvergunning kan onmogelijk worden verleend vanwege de verkeerssituatie aan de Wheeme. Het pand van Lidl blijft zo onbereikbaar voor vrachtwagens.

Bestemmingsplan

De Zwolse rechtbank vernietigde begin dit jaar het besluit van de gemeente om geen vestigingsvergunning te verlenen. Het bestemmingsplan laat volgens de rechtbank een supermarkt toe en de gemeente kon de vergunning dus niet weigeren. Daarom ging de gemeente vandaag in hoger beroep bij de Raad van State.
Volgens de gemeente laat het geldende bestemmingsplan op die plek wel detailhandel toe. Een supermarkt is te veel van het goede, omdat de bevoorrading niet kan zonder gevaarlijke situaties voor jonge fietsers op de Wheeme. De vrachtwagens van Lidl moeten drie keer per dag die smalle straat inrijden en dan achteruit naar de laad- en losplaats.

Te gevaarlijk

Ook vele tientallen buurtbewoners vinden de bevoorrading via de Wheeme veel te gevaarlijk. Een andere manier om de supermarkt te bevoorraden is er volgens de buurtbewoners ook niet. Lidl trekt volgens hen aan een dood paard.
De Raad van State doet binnen twee maanden uitspraak.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.