Regio Almelo

Bornerbroeker wil een betere fietsverbinding tussen dorpskernen

Deze week staat in het teken van de provinciale Statenverkiezingen. Samen met de inwoners van Overijssel maken wij hét verkiezingsprogramma. En deze week gaan we daar dieper op in. In deze kiesweek staat er elke dag een thema centraal. Vandaag is het thema Verkeer en Mobiliteit.
Hans Plantenga uit Bornerbroek zocht contact met RTV Oost, onder andere over dit onderwerp. Hij wil dat politici zich gaan buigen over een betere fietsverbindingen tussen dorpskernen. Op dit moment wordt er namelijk door auto's te hard gereden, wat dat fietsroutes gevaarlijk maakt. 
Een van de knelpunten is volgens Plantenga de Ypeloweg in Bornerbroek. Een weg waar scholieren over fietsen en waar auto's veel te hard rijden. "Ik ken veel mensen die over die weg fietsen. Omdat er zo hard gereden wordt, kiezen veel mensen er voor om tóch met de auto te gaan. Ze voelen zich niet veilig op de fiets."

Fietsstraat

Over een oplossing heeft hij ook al nagedacht. "Als ze van deze weg een fietsstraat maken, waarbij de auto te gast is, wordt het al een stuk veiliger. En voor de auto's die harder willen rijden: die gaan maar over de N-wegen die er omheen liggen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.